Millaista on maailman paras sisältömarkkinointi vuonna 2023? Poimi kolme vinkkiä

Miten kuvailisit tämän vuoden kilpailun tasoa ja esiin nousseita trendejä?
"Kilpailuun osallistui tänä vuonna enemmän töitä kuin koskaan aiemmin, ja myös taso oli noussut korkeammaksi kuin koskaan aiemmin. Kilpailutöissä näkyi panostus videoon ja visuaalisuuteen, datan käyttö, monikanavaisuus, osallistaminen ja pelillistäminen."
Mikä kilpailussa menestyneistä projekteista jäi itsellesi parhaiten mieleen ja miksi?
"Yleisön osallistaminen oli yksi kilpailun kuumista teemoista, ja siinä onnistui loistavasti Belgiassa tehty VeloVeilig-pyöräilyturvallisuuskampanja. Kampanjassa yhdistyivät tärkeä aihepiiri, yleisön vahva osallistaminen, monimediallisuus, poikkeuksellisen tiivis yhteistyö toimituksen kanssa ja vieläpä yhteiskunnallinen vaikuttavuus.
Suuressa roolissa kampanjassa oli HLN-uutismedian sovelluksessa julkaistu kartta, johon kansalaiset pystyivät merkitsemään pyöräilyreittien vaaranpaikkoja.
Kampanjan aikana HLN-uutismedia teki eri alustoilleen huimat 483 journalistista artikkelia pyöräilyturvallisuudesta. Niiden avulla painostettiin maan liikenneministeriä tekemään jotain ongelmalle ja saatiin häneltä lupaus asiaan puuttumisesta. Mukana kampanjassa oli koko ajan vakuutusyhtiö P&V.
Tulokset olivat hyviä: vakuutusyhtiön tunnettuus ja mielikuvat siitä paranivat roimasti. VeloVeilig sai ansaitusti kultaa Native Advertising Awards -kilpailun yleisöä osallistavien natiivikampanjoiden sarjassa.
Vuorovaikutteisten karttojen noususta kertoo se, että samaa elementtiä käytettiin myös sarjan viime vuoden voittajan urheilujuomakampanjassa. Silloin ihmiset saivat lisätä karttapalveluun ulkokuntosaleja, joogaan sopivia ulkoliikuntapaikkoja sekä kävely- ja juoksureittejä."
Millainen oli tuomareille Kööpenhaminassa järjestetty Native Advertising Awards Jury Summit -tapahtuma?
"Tuomareita saapui paikalle Hong Kongista, Yhdysvalloista, Uudesta Seelannista, Etelä-Afrikasta ja yli kymmenestä muusta maasta. Oli kieltämättä inspiroivaa ja vaikuttavaa jutella natiivimarkkinoinnin tilanteesta Forbesin tai Washington Postin sisältömarkkinointijohtajien kanssa! Yllättävän samanlaisten asioiden kanssa me kaikki painimme."
Millaisia teemoja nousi esille tapahtumassa?
Tekoäly
"Yksi suuri yhteinen puheenaihe oli jaettu hämmennys generatiivisen tekoälyn kanssa. Monissa taloissa tekoälyn käyttö odottaa lakiosastojen selvityksiä tekijänoikeuksista ja muista huomioon otettavista asioista. Tekoälystä puhutaan hurjasti, mutta käytännön kokemuksia ei vielä ole paljon.
Natiivimainonnan työkaluja tarjoava Nativo tunnisti esityksessään paljon mahdollisuuksia, joihin tekoälyä voi hyödyntää: sisältöjen luomisen lisäksi esimerkiksi yleisön käyttäytymisen analysointiin ja tulevaisuuden trendien ennustamiseen."
Tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksia natiivimarkkinoinnissa:
💡 Sisällön kuratointi ja tuottaminen
💡 Videoiden ja kuvien luominen
💡 Ennustaminen ja analyysit
💡 Datan käsittely ja insightin hankkiminen
💡 Tekstin muuttaminen audioksi
💡 Suosittelualgoritmit
💡 Markkinoinnin kohdentaminen
Lähde: Nativo
Pelillistäminen
"Paljon puhuttiin myös pelillistämisestä keinona sitouttaa yleisöä. Pelillistetyssä artikkelissa viihdytään tutkimusten mukaan pidempään ja siinä myös useammin tartutaan toimintakehotteisiin.
The Washington Post esitteli tilaisuudessa kampanjaa, jonka se teki digitaalisia viestintäpalveluita tarjoavalle Ciscolle. Kampanjassa käytettiin videoiden lisäksi 360 asteen animoituja virtuaaliympäristöjä, joissa käyttäjä pystyy seikkailemaan ja hankkimaan lisätietoa etätyön mahdollisuuksista. The Washington Postin mukaan 360-ympäristöissä vietettiin aikaa 44 prosenttia pidempään kuin yleensä heidän natiiviartikkeleissaan.
Tsekkiläinen Seznam Brand Studio taas markkinoi uutta tv-sarjaa sarjakuvamaisuutta, tarinallisuutta ja pelillisyyttä yhdistelevällä natiivilla, jossa lukija sai päättää vaihtoehdoista, kuinka haluaa kulloisessakin tilanteessa toimia. Kampanja oli menestys ja kasvatti huimasti sarjasta kiinnostuneiden määrää."
Podcastit
"Podcasteista puhuttiin yllättävän paljon, mutta lähes kaikilla osanottajilla suhtautuminen niihin oli hieman tuskastunut. Hyvän ja laadukkaan, kuunteluja keräävän podcastin tekeminen kun on usein tuloksiin nähden hyvin kallista.
BBC StoryWorks esitteli tilaisuudessa podcastia, jonka oli tehnyt pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Abu Dhabin kanssa.
BBC StoryWorks panosti paljon asiakkaan ”kouluttamiseen” ennen hanketta: Asiakasta valmisteltiin siihen, että podcastin kanssa numeeriset tulokset eivät ole yhtä kovia kuin jonkin muun sisältöformaatin kanssa, mutta sitoutuminen voi olla vahvempaa ja kuunteluaika pitkä.
BBC teki viisi 20 minuutin jaksoa, joita varten tekijätiimi matkusti Abu Dhabiin. Kampanja kesti kuusi kuukautta, minä aikana podcastin markkinointia ja ohjauksia tehostettiin viikoittain. Lopputuloksena podcastin landing pagen sivunäytöt nousivat 500 prosenttia yli tavoitteen. Toinen kausi on jo suunnitteilla."
Tuleeko vielä mieleen jokin yksittäinen tärppi tapaamisen annista?
"Vuoden natiivimarkkinoijan pystin tänä vuonna saanut tsekkiläinen Andi Sitta tiivisti heidän toimistonsa ohjenuoran näin: ”We create ads that people actually enjoy.”
Tässä tiivistyy kaikki, mikä natiivimarkkinoinnissa on oleellista. Emme halua keskeyttää ihmisten viihtymistä markkinointisisällöllä, vaan haluamme olla se sisältö, jonka parissa ihminen viihtyy."
Kolme pointtia sisältömarkkinoinnista vuodelle 2023:
- Pysy kartalla tekoälystä! Tekoälyn mahdollisuudet ovat mullistavia emmekä vielä edes osaa kuvitella, millä kaikilla tavoilla.
- Paranna kokemusta pelillä! Pelillistäminen innostaa, sitouttaa ja aktivoi.
- Viihdytä! Miksi emme tekisi mainoksia, joista ihmiset aidosti pitävät sen sijaan, että keskeytämme heidän viihtymisensä mainonnalla?