#nuoretmyös
Missä käydään kiinnostavin yhteiskunnallinen keskustelu nyt ja tulevaisuudessa? Mikä on journalistien rooli, kun poliittisesti aktiiviset nuoret kohtaavat verkkovihaa? Jos mitään ei tehdä, se voi ajaa Z-sukupolven nuoret etsimään aina uusia alustoja missä vaikuttaa – kanaviin, joihin aikuiset eivät löydä.
Z-sukupolvi käyttää mediaa eri tavalla kuin vanhemmat ikäluokat. Jos journalismi haluaa pysyä merkityksellisenä myös tulevaisuudessa, toimitusten tulee huomioida nuoret paremmin. Tehdäänkö samalla kiinnostavampaa mediaa ihan kaikille?
Somesta ja Netflixistä löytyy laaja kirjo nuorten ääniä, ja myös journalismilta odotetaan yhä enemmän samaistumispintaa ja diversiteettiä. Jutuissa korostuvat helposti ääripäät: nuoret nähdään joko huolenaiheina tai inspiroivina maailmanparantajina. Tunnistaako Z-sukupolvi itseään jutuista? Millaisia nuoria perinteiseen mediaan kaivataan lisää?
Lapsille ja nuorille suunnatussa journalismissa vuorovaikutus on tärkeää: Z-sukupolvi ja tätä nuoremmat alfat haluavat vaikuttaa. Miten yhteistyön saa käyntiin? Miksi kaikki mediat hyötyisivät tettiläisistä ja verkkokyselyistä?